Sábado, 18 de abril
Hérétiques ens convida a presenciar un ritual modern per a dos ballarins, acompanyats per un tercer participant que és la música en viu del piano. En aquesta obra tot està basat en els triangles. De bon començament, els gestos, mecànics i geomètrics, captiven la mirada. Els ballarins, empesos pel ritme, forcen els límits dels records i la resistència física. Amb aquest trio obsessiu, però també meditatiu, Hérétiques ens incita a pensar en la nostra recerca incessant de l’eficiència i la rendibilitat.
Ayelen Parolin (1976) va néixer a Buenos Aires i actualment viu i treballa a Brussel·les. Va estudiar a l’Escuela Nacional de Danza i al Teatro San Martín de Buenos Aires, i a Europa, va formar-se a Montpeller amb el màster e.x.e.r.c.e. Com a intèrpret, ha treballat per a Mathilde Monnier, Mossoux-Bonte, François Peyret, Mauro Paccagnella, Louise Vanneste, Alexandra Bachzetsis, Anne Lopez i Riina Saastamoinen.
Parolin ha creat i presentat les seves obres a Bèlgica, França, Itàlia, Espanya, Noruega, Finlàndia, Alemanya, Luxemburg, Estònia i Argentina, i va rebre un guardó Pépinières européennes pour jeunes artistes, Programa XXL.
En el seu solo 25.06.76, Ayelen Parolin explora la seva autobiografia. A Troupeau/Rebaño, s’enfronta a l’animal que tots portem latent al nostre interior, mentre que amb l’obra SMS and Love qüestiona la feminitat i les seves dinàmiques de grup. En una altra de les seves obres, DAVID, Parolin reflexiona sobre la figura masculina: la peça aborda una exploració dels sentits i una desconstrucció dels clixés a partir d’un model canònic ―que també és un tema de l’obra― i del símbol de la virilitat: el David de Miquel Àngel. En la seva última creació, Hérétiques, Ayelen Parolin col·labora per primer cop amb la compositora Lea, que interpreta una peça de piano durant l’espectacle. Hérétiques és una tríada obsessiva en què es combinen resistència, repetició i variacions sobre el triangle com a leitmotiv.
Idea original i coreografia Ayelen Parolin
Intèrprets Marc Iglesias i Gilles Fumba
Composició musical Lea
Dramatúrgia Olivier Hespel
Disseny il·luminació Colin Legras
Producció RUDA Asbl
Coproducció Charleroi Danses, Les Brigittines, Théâtre Marni
Amb el suport Ministeri de la Comunitat Francesa Valònia-Brussel·les – Servei de Dansa, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, La Briqueterie, WBT/D, SACD, WBI.
Amb l’acompanyament de Grand Studio
Usant la dansa urbana com el seu estil principal moviment, Hu(r)mano crea un món de relacions sempre canviants entre els quatre ballarins. Hi ha una tensió entre el “jo humà” i el “nosaltres urbà”: un ressò de la realitat urbana portat a la vida a la performance. La fluïdesa dels ballarins exposa la bellesa, la malaptesa, la connexió i l’alienació. Profunditats expressives s’obren en un món d’una altra manera abstracte i nu i ens connecten amb els caràcters individuals i estats d’ànim dels ballarins.
Nascut a Santa Maria da Feira, Marco va començar la seva carrera de ball en 2004. Des de llavors ha treballat amb: Companhia de Dança do Norte, amb coreografia de Pedro Pires; amb la Companhia Tok’art a Made in Time en 2011 yYou never know how things are going to come together en 2012, amb coreografia d’André Mesquita; i amb la Companhia Instável en Fugida sem fim en 2011 amb coreografia de Víctor Hugo Pontes. El 2012, Marc va realitzar a Hofesh Shechter s project Shelters; Elisabeth Lambeck peça EXIT 211-A; Peça de Sylvia Rijmer Anatomización at CCB, i també Víctor Hugo Pontes projecta Rendez-vous i una terra estranya. Va guanyar Eurobattle 2009 a la categoria “New Style” i també va guanyar el programa de televisió “So you think you can dance” – Portugal.
Com coreògraf, va estrenar el seu primer solo Nevoeiro 21 a Llotges Instáveis al teatre de Camp Alegre el 2012. També s’ha presentat al Festival Solos (Lisboa, Évora i Torres Vedras), així com en maisImaginarius 2012.
Al maig de 2013 Marc va estrenar la premiada peça de maisImaginarius 2013 Rèplica … éplica … éplica, un sol de dansa en llocs específics. Al juny, Marc crea Ailha amb Victor Hugo Pontes, durant una residència de ball proporcionat per 37.25- Nucli d’Arts performatives i Walk & Talk Açores festival. A través de la meva culpa, per la meva culpa, per la meva gran culpa d’una co-creació amb Mara Andrade, va ser presentat en Llotges Instáveis a l’octubre de 2013 i en l’orientació de 2014. En 2014, Land (i) scape, una col·laboració multidisciplinària amb un artista visual i instal·lació de so que es va presentar en imaginarius i ell va estrenar Hu (r) mà que ha estat seleccionat per representar els artistes Portuguese Young artists 2015.
Direcció artística i coreografia Marco da Silva Ferreira
Assistent de direcció Mara Andrade
Intèrprets Anaísa Lopes, André Cabral, Marco da Silva Ferreira e Vítor Fontes
Director tècnic i dissenyador de il.luminació Wilma Moutinho
Músics Rui Lima e Sérgio Martins
Producció executiva Marco da Silva Ferreira y Joana Ferreira
Producció Pensamento avulso, associação de artes performativas
Partners Jazzy Estudio de baile; Feira Viva; O Espaço do tempo e Teatro Virgínia
Amb el suport Governo de Portugal; Secretari d’Estat de la Cultura; DGArtesDireção Geral, Materiais Diversos i Teatre Municipal Rivoli- Camp Alegre.
Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.
Temporada: 2014-2015
Sábado, 18 de abril
20:00h
Sala OM
12€
Durada: 90'