CÈL·LULA

CÈL·LULA

CÈL·LULA és una estructura flexible per a la creació, la transmissió continua i el desenvolupament de la dansa,  invita i acull a coreògrafs i ballarins. Té com a objectiu facilitar i produir creacions de format mig/gran, donant resposta a la dificultat actual de sostenir peces d’aquest format des de petites estructures de producció privada. 

Els projectes CÈL·LULA prenen formes diverses, com ara produccions  pròpies, coproduccions internacionals o nacionals o laboratoris de recerca,  en funció de les creacions, els artistes i les complicitats que es donen.

La Fundació Banc Sabadell dona suport al projecte CÈL·LULA.

 

CÈL·LULA LAB

CÈL·LULA LAB convida a artistes a conduir pràctiques, compartir eines i metodologies, processos i recerca, és un espai per créixer a través de l’experiència compartida.

Els CÈL·LULA LAB tenen l’objectiu d’acostar els intèrprets a les eines i llenguatges dels diferents coreògrafs per tal que puguin aprofundir en les diferents tècniques i llenguatges que proposen els creadors. Un espai i un temps per la transmissió, la integració i l’experimentació tan per als coreògrafs com per al ballarins.

CÈL·LULA #3: Made of space. Una coreografia de Guy Nader i Maria Campos

GN | MC. GUY NADER | MARIA CAMPOS van oferir dos assajos oberts (octubre 2020 i maig 2021) dins la programació regular del Mercat de les Flors de la temporada 2020-2021 que els hi van servir per completar el procés de creació de la seva nova peça i tenir un primer contacte amb el públic. Made of Space és una coproducció del Mercat de les Flors i el Festival Grec que es va estrenar l’1 de juliol, en el marc del Grec 2021 Festival de Barcelona. La companyia, amb seu a Barcelona i trajectòria internacional, explora el moviment i el paisatge visual i sonor per parlar-nos sobre la dimensió espaitemporal. La seva nova creació es presenta al Mercat de les Flors l’octubre de 2021: el 16 i 17 i del 22 al 24.

GN|MC conclou amb aquest nou treball una trilogia que va començar amb el quintet Time Takes The Time Time Takes (2015) i que va continuar amb el septet Set Of Sets (2018), dedicats a explorar el concepte del temps i la noció de l’infinit. Ara, la companyia formada per Guy Nader i Maria Campos continua endinsant-se en conceptes de la física i posa en escena aquesta fascinació per la capacitat comunicativa inherent al moviment en la seva relació amb la noció d’espaitemps com a font d’inspiració.

CÈL·LULA #2: Rèquiem Nocturn. Una coreografia de Pere Faura / La Dïurna

Pere Faura ha utilitzat els LABS per engegar la seva propera creació. El projecte gira al voltant de la figura del coreògraf i director de cinema Bob Fosse, tant a nivell físic com conceptual, explorant el seu llegat en la seva dimensió artística, professional i personal.

Es treballarà l’univers físic i poètic de Fosse com a punt de partida i inspiració per crear nous materials escènics en els quals ressoni la seva influència, però que alhora també la transcendeixi. L’espectacle no vol ser una simple activació del llegat de Fosse o un mer exercici academicista de presentació del seu arxiu coreogràfic. L’objectiu és, per una banda, re-visitar i versionar el seu treball coreogràfic, en especial les danses creades expressament per càmera. I per l’altra, es treballà a partir d’altres materials textuals o visuals de les seves pel·lícules que reflexionin al voltant de la idea de vida i mort.

L’espectacle tindrà la forma d’un Rèquiem, amb música, dansa i paraula, format per material escènic original i personal creat conjuntament amb els ballarins a partir de l’univers Fosse i de les seves pròpies aportacions personals.

La creació de l’espectacle parteix d’un simple exercici d’imaginació en forma de pregunta: “Com seria el treball de Bob Fosse si visqués avui?” L’espectacle, doncs, desplegarà una visió personal i actualitzada de l’univers de Fosse a través d’una estructura dramatúrgica que funcionarà com un joc de miralls entre algunes de les seves coreografies més emblemàtiques i el seu possible reflex en la societat actual.

Cèl·lula en coproducció del  Mercat de les Flors, Festival Grec 2020, Pere Faura / La Diürna, i la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell

LLEGEIX MÉS

CÈL·LULA #1: FLAMINGOS. Una coreografia d’Albert Quesada

Flamingos és una nova immersió d’Albert Quesada en el món del flamenc, després de la seva darrera peça, OneTwoThreeOneTwo (2015), un duet on explora aquest art des d’una vessant íntima i commovedora. Ara planteja una peça gran, amb 8 ballarins, on el coreògraf pot continuar submergint-se en la complexitat del flamenc, de la seva música i dansa que el fascina pel seu magnetisme i la seva puresa estructural.

Flamingos vol indagar en la transmissió del flamenc i traspassar els estereotips que l’identifiquen, amb una mirada de ballarins i coreògrafs contemporanis, sense prejudicis.

 

FLAMINGOS es va estrenar del 21 al 24 de març del 2019 al Mercat de les Flors

SINOPSI

L’Albert Quesada continua la seva investigació personal sobre el món del flamenc i la seva complexitat amb la intenció de trobar l’origen mateix del moviment i del cant. El coreògraf vol descobrir el motor del flamenc i desplaçar-lo a altres cossos i altres músiques per tal de generar un nou sentit. Aconseguir, al cap i a la fi, que la petita espurna que cadascú custodia dins seu es converteixi, finalment, en un gran incendi.

Flamingos és el resultat de col·locar a Carmen Amaya al mig d’una escena de John Waters. L’impuls del flamenc per compartir l’interior de l’ànima humana es barreja amb la música, el vestuari i l’imaginari més pop. Quin és el nostre propi flamenc? Quina és la nostra música i quines danses convida a ballar? Els cossos, els desitjos, les pors i els referents es deixen contaminar per donar peu a una jam session plena de duende. Una juerga que s’allarga fins a la matinada on vuit intèrprets s’exposen i es despullen amb l’única voluntat de celebrar i de celebrar-se, amb moviments i cants que no deixen lloc ni al dubte ni a la incertesa. Això és així i no pot ser de cap altra manera. ¡Ea!

FLAMINGOS és una producció del Mercat de les flors dins el marc del projecte CÈL·LULA amb Coproducció de La Quinzena 2019

 

 

Albert Quesada ha estat el primer a mostrar el resultat del projecte CÈL·LULA amb Flamingos, la peça que va estrenar la temporada passada i que ara torna, per a tots aquells que no van tenir l’oportunitat de veure-la aleshores i per als qui vulguin saber com ha continuat creixent aquesta visió personal de l’ànima del flamenc. Del 8 al 10 de novembre de 2019 al Mercat de les Flors.

LLEGEIX MÉS

 

 

Amb la col·laboració

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x