21 i 22 de maig
Compra la teva entrada per l’episodi 1
Compra la teva entrada per l’episodi 2
El nou projecte de la companyia es titula Després de ToT, una saga molt simpàtica i que fa mal. Exploren el gènere de les sagues en un context escènic. El conjunt dels seus relats es fa a través d’episodis, i la producció conclourà l’any 2022 en una gran obra escènica. Els episodis són concebuts com a spin-off que excaven l’interior de cada personatge de la saga per explorar la seva dimensió tràgica i mitològica. La proposta opera com una retrospectiva poètica de l’ara, imaginem un futur i des d’allà ens atrevim a llegir el nostre present.
Proposen la hipòtesi que els personatges de la peça són els propis artistes de la companyia Psirc vivint com a família i com a comunitat en un Pantà. L’espai escènic es concep a la perifèria de qualsevol civilització; un paisatge en extinció que probablement Google situï al marge del món, on la vida es replanteja diàriament. Un món-abocador on les estructures dels centres hegemònics semblen enfonsar-se. El Pantà és la metàfora d’aquest territori exòtic, liminal, un llindar entre allò que ha marxat i allò que ha de arribar. Després de tot és una epopeia sobre la quotidianitat d’existències concebudes des del marge. Perquè què passa en aquest marge? Quin és el seu potencial? Aquest projecte reflexiona sobre molts temes contemporanis que generen una mirada sobre l’evolució del planeta i de l’espècie humana que ens porten a re-pensar-nos.
Els episodis de la Saga Després de tot són unitats dramatúrgiques no consecutives i les que podreu veure al Circ d’Ara Mateix són:
La companyia PSiRC, creada l’any 2011, gira durant 7 anys per Europa i Amèrica Llatina, a 12 països i amb més de 200 representacions amb el seu primer espectacle Acrometria, amb el qual han guanyat el premi a l’espectacle de nit de la darrera edició de FETEN, a la Kulturbörse de Freiburg 2016 el guardó “Freiburger Leiter” com a espectacle d’arts de carrer, el premi Zirkolika 2012 a la millor companyia novell i el FAD 2013- Aplaudiment a la creació emergent. El 2018 estrenen El meu nom es Hor, on Wanja i Adrià exploren nous camins escènics, introduint noves tècniques i nous llenguatges. Coproduit pel Mercat de les flors, amb el suport del projecte europeu «de mar a mar», en residència a LaCentral del Circ (primera companyia resident (2017/19) ha anat a Fira Tàrrega, al teatro Español, al Teatro circo de Murcia, al festival At.tension (Berlin), al festival Européenne de cirques (Toulouse), entre d’altres. Paral·lelament, han participat en l’obra teatral Tender Napalm, produïda per Sixto Paz, on la companyia aporta el moviment en escena.
No recomanat a menors de 8 anys
En escena Benet Jofre, Wanja Kahlert, Adrià Montaña, Anna Pascual / Dramatúrgia Benet Jofre, Wanja Kahlert, Adrià Montaña, Anna Pascual, Rolando San Martin / Direcció Rolando San Martin /Instal·lació i creació so i llums PSiRC / Distribució Santa Barbuda
Coproducció Mercat de les Flors, Festival Grec de Barcelona; La Grainerie, fabrique des Arts du Cirque et de l’Itinérance – Pôle européen de Production, Balma / Toulouse Métropole (França); Nilak, circ teatre itinerant; Fira Trapezi de Reus / Amb el suport Fàbrica de les arts Roca Umbert; Cronopis espai de circ; Teatre Auditori de Granollers; Konvent.0; l’Estruch fàbrica de creació de les arts en viu; Teatre Municipal de Girona
Temporada: 2021-2022
21 i 22 de maig
18 h (episodi 1) | 20.30 h (episodi 2)
Plaça Margarida Xirgu
8-16 €
Durada: 50' (cada episodi)
Compra la teva entrada per l’episodi 1
Compra la teva entrada per l’episodi 2
ARTICLE BLOG – ‘Una reflexión del circo pendiente’, por Víctor Bobadilla Parra