Enguany, per primera vegada les entitats impulsores del Tot Dansa han promogut una direcció coreogràfica formada per un equip de dues persones. L’equip artístic escollit està format per les ballarines i coreògrafes Sílvia Sant Funk i Mònica Muntaner amb el projecte creatiu ‘UMHLABA significa món en zulu’.
La proposta guanyadora vol apropar-se a diferents nocions de la idea de món, fent servir l’escena com a una oportunitat per copsar idees, emocions i sensacions i plasmar-les en una experiència compartida. Els i les joves exploraran aquesta temàtica des de tres perspectives: la individual, la comunitària i la planetària, i les faran reals posant el cos en acció sobre l’escenari, construint metàfores efímeres d’això tan gran i tan petit que pot ser el nostre món.
En paraules de Sant Funk i Muntaner, “som una minúscula part d’un món molt gran, com un granet de sorra en un desert, una part de quelcom que no podem copsar. Som també part d’un món que coneixem, una comunitat, amb relació amb la qual, ens construïm i tenim consciència que existim. Alhora som éssers únics i singulars, amb idees, emocions i projeccions que van molt més enllà de la nostra grandària. Com podem apropar-nos a aquesta barreja de distàncies, mesures i perspectives de què està fet el nostre món?”.
Les dues artistes seleccionades han compartit bona part de la seva trajectòria professional. Són fundadores (juntament amb Bea Fernández) de La Poderosa – Espai per la dansa i els seus contaminants – i el col·lectiu de creació Las Santas. En els últims anys han treballat per separat desenvolupant projectes creatius, pedagògics i d’acompanyament a les persones. Ara tornen a complementar-se, sumant experiència i inquietuds creatives amb una proposta coreogràfica pel Tot Dansa 2023.
TOT DANSA és un projecte intrínsecament educatiu des de la pràctica artística a l’aula adreçat als centres d’educació de secundària i batxillerat públics de la ciutat de Barcelona i té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània al públic jove. Organitzat conjuntament per l’ICUB, l’Institut del Teatre i el Mercat de les Flors, el projecte apropa aquesta especialitat artística als instituts per a promoure espais únics d’expressió a partir d’experiències i propostes artístiques diverses, això com perquè esdevingui un procés d’aprenentatge i connexió i una eina formativa i educativa, tant per a l’alumnat com per al professorat implicat. Durant tot l’any, la direcció artística seleccionada es fa càrrec de la formació del professorat, del procés de creació i de la direcció de les mostres del resultat final a l’escenari del Mercat de les Flors, el mes de maig 2023. Per les seves dimensions i estructura, a partir del curs 22/23, les entitats impulsores han promogut una direcció artística formada per un equip de dues persones.
Actualitat
- > Aerowaves Twenty24 busca nous artistes 31/05/2023
- > 4 artistes proposats pel Mercat i el Graner, a la plataforma coreogràfica internacional CAMPING 23 – CND Pantin / Île-de-France 25/05/2023
- > Dos espectacles del Mercat, Premis de la Crítica 05/04/2023
- > El Mercat continua col·laborant amb Apropa Cultura 23/02/2023
- > Tres produccions del Mercat, de gira per Catalunya 08/02/2023
- > Àngels Margarit continua dos anys més al capdavant del Mercat de les Flors 13/01/2023