dissabte 3 octubre

Conferència performativa ‘Traduint com a ballarí(na)’

Aconsegueix la teva entrada

Compartir

Conferència performativa ‘Traduint com a ballarí(na)’ de LAURENT PICHAUD

Amb LAURENT PICHAUD i CARME TORRENT

(Traductora-intèrpret: Emma Soler)

Dins la Constel·lació DEBORAH HAY

«Crec que tota la meva experiència com a professora i com a coreògrafa ha estat una cerca: gairebé podria descriure tot el meu procés com la cerca d’un llenguatge que permeti comunicar instruccions de moviment de la manera més simple, natural i ràpida possible.» Aquesta cita de Deborah Hay resumeix una de les singularitats de l’obra artística d’aquesta coreògrafa: la creació d’un llenguatge oral i escrit dins del mateix procés coreogràfic. Pels qui s’interessin en aquesta singularitat, nombrosos llibres, articles, cartes, enregistraments d’àudio i dibuixos que formen part dels arxius de Deborah Hay són una mina per comprendre com una ballarina i coreògrafa composa un llenguatge que va més enllà de les meres qüestions coreogràfiques o literàries. Una coreògrafa-que-escriu, escriurà de manera diferent a una escriptora? Una coreògrafa-que-parla, com predisposarà els ballarins en un estat imaginari determinat? Una coreògrafa-que-dibuixa, com anirà més enllà de la simple pràctica de la notació en dansa? Els elements que es presenten en la instal·lació Escrivint com a corèografa donen testimoni d’aquesta particular creativitat i permeten als visitants experimentar el llenguatge de Deborah Hay al seu propi cos.

A més de la instal·lació, la performance conferència Traduint com a ballarí(na), complementa aquest enfocament i examina la manera en la que els ballarins reben i juguen amb la “coreografia del llenguatge” que els ofereix Deborah Hay.

Laurent Pichaud és coreògraf i intèrpret de dansa, director artístic de la companyia x-sud art / site company i artista investigador convidat al Departament de dansa de la Universitat Paris 8.

El procés de Laurent com a creador i com a investigador se centra en l’ús del gest coreogràfic fora dels contextos artístics tradicionals o escènics. La seva obra inclou dos eixos principals. El primer tracta pràctiques site specific i projectes comunitaris creats amb no ballarins, com els seus darrers projectes: mon nom des habitants 2014·2018 -sobre monuments commemoratius de guerra- i … en jumelle -sobre ciutats bessones-, que s’estrenà el juny de 2019. El segon eix correspon a la seva polifacètica col·laboració amb Deborah Hay, per a qui ha estat intèrpret a O, O (2006), assistent coreogràfic (des del 2008), co-coreògraf a indivisibilities (2011) i arxiver (des del 2014). Més recentment, també ha assumit el paper de traductor de l’obra de Hay; la seva traducció ampliada de My Body, the Buddhist al francès va ser publicada el 2017 i serveix per estudiar el funcionament de l’escriptura tant pe a la documentació com per a la transmissió en el procés coreogràfic.

El 2018 va iniciar un doctorat creatiu a la Universitat Paris 8 titulat Engaging-specificity site inside the work of another artist: Laurent Pichaud / Deborah Hay on fa un pas més en el desenvolupament de la relació entre els seus processos creatius i de recerca, i la seva col·laboració central.

Carme Torrent estudia arquitectura a la Universitat de Barcelona mentre treballa en diversos estudis, com el d’Enric Miralles. Paral·lelament, desenvolupa el seu treball en l’àmbit de la dansa, en solitari i amb altres artistes com: Min Tanaka, Carmelo Salazar i Xavier Le Roy.

Interessada pel treball del Body Weather (laboratori de climatologia corporal), desenvolupat per Min Tanaka i Hisako Horikawa, viatja a Japó i entre el 2000 i el 2009 col·labora regularment amb la companyia Tokason dirigida per Min Tanaka. Del 2012 al 2016, col·labora amb el coreògraf Xavier Le Roy en propostes per a espais expositius.

Imparteix tallers al MACAP-Màster d´Arts Escèniques, Girona-Ljubljana-Dartington (2008-2009) i dins del programa de Màster E.X.E.R.C.E a Montpeller (2014-2020).

carmetorrent.com

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2020-2021

dissabte 3 octubre

18h

Foyer

Gratuït. Aforament limitat

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x