El Circ i la Dansa es troben per viure junts una experiència d’investigació. Quins són els possibles camins d’escriptura, les inquietuds estètiques que poden sorgir de la trobada de quatre artistes de circ i quatre ballarins?
Ha estat director artístic de La Central del Circ, artista de circ, dramaturg, professor i director. Director artístic a l’escola de circ Flic a Torí entre 2005 i 2013. Director d’espectacles per a escoles de circ. També treballa com a dramaturg en companyies de dansa com Enclave Arts del Moviment (Roberto Olivan), Kike Peon i d’altres. És el director d’un taller de creació a Deltebre Dansa des de 2007. Va crear Brocante el 2007, un festival internacional de circ contemporani a Valcovera (Itàlia).
Joan Català Carrasco: Especialitzat en el treball de portés acrobàtics o la tècnica mans a mans. Ha col·laborat, tant com intèrpret o co-creador, per les companyies Cirkus Klezmer Daraomaï 1,2,3 cia. Mudances, Iris Heitzinger ¡ i Lali Ayguadé. A partir de qüestionar-se els “codis correctes” de comunicació entre executor/creador i receptor/públic i d’alguns records propis neix la peça Pelat, un solo de moviment pel carrer que s’estrena a Fira Tàrrega. Actualment investiga en la recerca d’un llenguatge escènic propi amb Roser Tutusaus.
Koldo Arostegui: Va estudiar a The London Contemporary Dance School (The Place) i a The School for New Dance Development de Amsterdam. Ha treballat amb Mudances-Àngels Margarit, Rodrigo Sobarzo, Dansgroep Amsterdam-Krisztina de Chattel, Nux Company i Jesús Rubio Gamo. Actualment treballa per la companyia ERREQUERRE amb l’espectacle Reset. Juntament amb Angela Peris acaben d’estrenar la seva nova peça sobre l’adolescència, Un cuerpo Sinvergüenza.
Julie Bergez: Als 7 anys, i de manera inesperada, Julie es va veure immersa en el món del circ a través del San Francisco Circus Center. De seguida es va trobar com a casa envoltada de tots aquells “freaks”, es va enamorar d’aquell art i va decidir que seria la seva vida a partir d’aleshores. Als 14 anys va ser seleccionada per un espectacle del Cirque du Soleil amb el que va girar durant 4 anys. Més endavant es va traslladar a Barcelona, on li va sorgir la necessitat d’explorar artísticament en altres direccions, inspirant la seva investigació corporal des d’altres llocs com la dansa i el teatre.
Raquel Gualtero Soriano: Va estudiar a l’escola Hoogeschool voor de Kunsten, Modern Theatre Dance d’Amsterdam. Ha treballat en companyies com Magpie Music Dance Company (Amsterdam), Companyia Zappala Dansa (Itàlia), Deja Donne (Itàlia), Scottish Dance Theatre (Escòcia), Alex Rigola (Espanya), Fabulous Beast Dance Theater (Irlanda), Cia. Mudances-Angels Margarit (Espanya), La Patriótico Interesante (Chile) i Tanz Company Gervasi (Austria). Com a creadora va crear la seva primera peça Blanco (2005) i el solo Persona (2010) i va guanyar el premi Injuve 2011 a la creació jove. Ha mostrat el seu treball a Espanya, Amsterdam, Praga, Croàcia, Moçambic i Colòmbia.
Wanja Kahlert: Va rebre formació entre l’any 2008 i 2011 als tallers de l’escola de circ Rogelio Rivel, a Buenos Aires i a Barcelona, en tècnica de mans mans, verticals i moviment amb professors com Sasha Mokrouchine, Nicolas Piaggio, Martí Soler, Roberto Olivan, Joan Català, Pascal Angelier, Claudio Stellato i altres. El 2011 va crear la companyia PSiRC i van estrenar el primer espectacle Acrometria el 2013 amb Adrià Montaña i Anna Pascual, amb el que van girar per gran part d’Europa i Amèrica Llatina entre 2013 i 2016. La companyia ha rebut diversos reconeixements com el premi Companyia Novell de Zirkolika, Creació Emergent del FAD i la R de Recomendado del circuit de Teatres d’Espanya.
Eva Leonor Ordoñez: Es va introduir al trapezi a Argentina a l’edat de 15 anys. Als 19 anys va entrar a l’escola de circ preparatòria Carampa de Madrid i, dos anys després, va entrar a l’escola de circ Le Lido de Toulouse. El 2010 entra a formar part de la Cia. My!laika i, més tard, crea la Cia. Oktobre juntament amb Yann Frisch i Jonathan Frau. Actualment treballa en la segona creació d’Oktobre.
Anna Pascual Fernández: Ha estudiat a l’escola de circ Rogelio Rivel i Scuola di circo Flic de Torino especialitzant-se en màstil. Va crear la seva pròpia companyia. El 2012 es va incorporar a la companyia emergent catalana de circ PSiRC on van crear el seu primer espectacle Acrometria, una combinació de màstil i mans mans. Ha participat en diferents cabarets de circ amb el seu número “deixar-se anar” i també en algunes actuacions de Circus Klezmer.
Roser Tutusaus: A Holanda es llicencia a Artez DansAcademie d’Arnhem, on va treballar amb coreògrafs com Anouk van Dijk, Giulio D’Anna o Erik Kaiel. A Barcelona va formar part de la companyia Trànsit Dansa i va començar un treball amb altres creadors: ballarina amb Enclave Arts del Moviment de Roberto Olivan o Camaralucida de Lautaro Reyes. Actualment, treballa amb Guy Nader i Maria Campos en l’espectacle Time Takes the Time Time Takes i està creant un nou espectacle de carrer amb Joan Català anomenat Menar i el solo Tecnologías del yo.
Temporada: 2015-2016
23 d'abril
19:30h
Diversos espais del Mercat
5€
‘Circ d’ara mateix’ per Jordi Jané en el blog