La companyia Dançando com a Diferença (Madeira) visita Barcelona per a presentar la peça Happy Island dirigida per La Ribot. La setmana prèvia, els propis intèrprets, persones amb i sense diversitat intel·lectual i física, juntament amb el director de la companyia Henrique Amoedo, impartiran un taller participat per un grup de 15 persones diverses i amb creadors que treballen en projectes inclusius.
El dijous 22 d’abril, a les 18 hores, es presentarà una sessió oberta del taller i un debat i diàleg posterior amb la companyia i els participants sobre l’experiència i els contrastos entre els mètodes de treball.
Aquest taller pretén fer conèixer, a través de l’evolució del repertori de la companyia, el profund procés que el treball escènic desplegat a través del creixement individual de tots aquells que es veuen afectats: la transformació individual dels ballarins, les seves famílies, amics i, finalment, l’entorn social circumdant. Autoestima, autonomia i autorepresentació són les tres “As” amb les quals tot comença, segons Dançando com a Diferença.
Com la línia que enganyosament uneix els mars i el cel, Dançando com a Diferença és una estructura que aglutina diferents fronts d’intervenció i mecanismes de treball que permeten seguir el creixement dels seus intèrprets no sols com a artistes, sinó també com a persones amb el seu drets i veu activa en la societat.
Per contrast amb una companyia artística a l’ús, Dançando com a Diferença està composta pels intèrprets i les seves famílies. Amb la direcció artística i executiva d’Henrique Amoedo, les diverses voluntats s’uneixen a favor de la construcció d’un espai social menys hostil a la diversitat existent en aquesta associació i en la societat en general.
El concepte de dansa inclusiva, presentat i desenvolupat per Henrique Amoedo, compon els fonaments d’aquesta estructura que es basa en l’Art, l’Educació, la Salut i el benestar social. El treball de Dançando com a Diferença opera a través de diferents iniciatives que pretenen omplir els buits existents en les societats contemporànies respecte al tractament de les persones amb discapacitat.
Amb la col·laboració Fundació Banc Sabadell, en el marc del projecte CÈL·LULA.
Actualitat
- > Aerowaves Twenty24 busca nous artistes 31/05/2023
- > 4 artistes proposats pel Mercat i el Graner, a la plataforma coreogràfica internacional CAMPING 23 – CND Pantin / Île-de-France 25/05/2023
- > Dos espectacles del Mercat, Premis de la Crítica 05/04/2023
- > El Mercat continua col·laborant amb Apropa Cultura 23/02/2023
- > Tres produccions del Mercat, de gira per Catalunya 08/02/2023
- > Àngels Margarit continua dos anys més al capdavant del Mercat de les Flors 13/01/2023