17 de desembre

IV CERTAMEN DE CREACIÓ ESCÈNICA DE DANSES URBANES Presentació de les propostes guanyadores del IV Certamen de Creació Escènica de Danses Urbanes

Reserva la teva entrada

Compartir

Amb l’ actuació convidada des de París de Antoinette Gomis amb el seu solo 'Images'

ANTOINETTE GOMIS
Images
(París)

Les paraules significatives cantades per la diva del jazz Nina Simone i escrites per Waring Cuney ressonen com el testimoni d’una època. Època en la qual les dones negres, excloses dels cànons de bellesa occidentals, van lluitar per reafirmar-se en el si d’una societat conservadora i tancada a aquesta nova generació de descendents d’esclaus.

Avui, tot i les desigualtats i de la dificultat per fer valer els seus drets, una nova forma d’afirmació està movent els valors aportats per aquests anys de lluita.

Hiper sexualització, desvalorització de la bellesa natural, nous valors en els quals el cos de dona responen als desitjos generats per la societat de consum i en els quals les lluites de Nina Simone i altres heroïnes han estat oblidades. Images reprèn aquestes qüestions. La subjectiva bellesa de les dones, els estereotips a deconstruir, el lloc de les dones negres en aquesta societat. Com perpetuar el llegat del feminisme de primera generació?

A través de la seva pròpia història, Antoinette s’apropia del missatge reafirmant la seva feminitat mitjançant el gest.

Inspirant-se en el waaacking i l’afro-house, crea un nou vocabulari integrant el llenguatge dels signes amb la voluntat de no excloure ningú i de tornar Images universal en el fons i en la forma.

Ballarina i coreògrafa, Antoinette Gomis és una de les referències de l’escena de danses urbanes francesa. Després d’un parèntesi per finalitzar els seus estudis de cinema, rellança la seva carrera de ballarina integrant la companyia musical Kirikou, sota la direcció de Wayne McGregor (2007). Un nou començament que la porta a New York per ballar amb Madonna. Antoinette prossegueix la seva carrera a Itàlia amb el coreògraf Bill Goodson (Michael Jackson, Diana Ross …). Es converteix en «Santa Cecília» al Chiambretti Sunday Night mentre continua les “battles” per Europa, a vegades en locking, altres en house i altres a waacking, les seves disciplines predilectes (Funky Stylerz, Soul Session, Nike Bring your Troupe, Juste Debout République tchèque …) És triada en 2013, pels internautes, per integrar l’equip PUMA THE QUEST on assisteix a Salah Benlemqawanssa (Cirque du Soleil), coreògraf del projecte. Uneix experiència que la impulsa a treballar en altres estils (Krump, breakdance, mim). Continua ensenyant la seva tècnica personal i es llança a un nou desafiament com a coreògrafa amb el seu sol IMAGES. Només destacat per l’equip de Breakin ‘convention (Théâtre Sadler’ s Wells, Londres) i que segueix en gira (Apollo Theater à New York, Blumenthal Performing Arts Center à Charlotte).

“Not only did this dancer exemplify the issues of black female beauty that were addressed in the songs, she also showed the most lyrically flowing aspects of break-dancing, and took them through several” NEW YORK TIMES, 10/18/2005

“Exquisite waacking to Nina Simone’s rendition of Warey Cuney’s poem (“she does not know her beauty, she thinks her brown body has no glory”) transitioned into self-discovery, empowerment and love as Nina’s Sea Line Woman triumphant uptempo took over to allow Gomis to gazelle around the stage in splendor” Breakin Convention, UK Premiere 05/02/2015

Creació i interpretació Antoinette Gomis / Direcció Cyril Machenaud / Posada en escena Liz Gomis / Llums Laurent Verite / Amb el suport Jules “Dansigneur”

GUANYADORS DE LA CATEGORIA DE SOLOS

LINDA HAYFORD
Shapeshifting
(París)

Una peça que gira al voltant de la metamorfosi física vinculada a les emocions d’un cos habitat per un esperit animal.

El moviment de Linda Hayford posseeix un gran poder d’evocació. El seu cos, habitat per un esperit animal, suggereix formes i figures quimèriques i sobrenaturals. El Popping, la seva tècnica predilecta, i el seu estil, d’una gran maduresa, són portats a l’univers sonor creat pel músic / dj / compositor Tismé. En aquesta audaç introspectiva, Linda Hayford convida el públic a experimentar els estats que li travessen i que donen lloc a la seva primera creació en solitari.

Direcció i interpretació Linda Hayford / Suport a la direcció Salomon Banech-Asaro i Anne Nguyen / Creació musical Abraham Diallo / Llums Ydir Acef / Vestuari Mélinda Mouslim / Producció Garde Robe / Coproducció IADU (Initiatives d’artises en danses urbanes), La Villete-París; Le Triangle, Cité de la danse – Rennes; Le Pont des Arts Centre Culturel de Cesson-Sévigné / Amb el suport DRAC Bretagne / Fotografia Patrick Lombaert

CHEY JURADO
Agua
(Madrid)

És un extracte de la peça Sentinel en la qual es desenvolupen els quatre elements primaris que formen el nostre entorn (aigua, terra, foc i aire). Aquesta peça descriu i interpreta els diferents estats, formes i textures per les quals pot evolucionar aquest mateix element (estat sòlid, líquid, gasós, es modela, bull, flueix, glopeja, donar vida o treure-la).

Ballarí i coreògraf va començar la seva carrera de forma autodidàctica en estils urbans i degut a la seva inquietud no va trigar a conèixer i aprendre altres estils com: dansa contemporània, salsa en línia o dansa moderna. Avui en dia aquest domini i barreja de Breaking i Contemporani és el que el caracteritza i ajuda per a treballar en companyies com: Lokomamia, Cia. Jordi Vilaseca, Rojas i Rodríguez (Titanium), etc. Actualment dirigeix ​​i coreografia la seva pròpia companyia Senpü.

Creació i interpretació Chey Jurado / Música Diego Garrido / Promotor cultural Bernabé RubioRotativa Performing Arts

GUANYADORA CATEGORIA DE DUETS

PROTOCOL DANCE COMPANY
I Can’t Breathe
Londres

En resposta a la brutalitat policial, I Can’t Breathe fa una mirada profunda sobre el racisme en el món en què vivim. Barrejant danses urbanes i teatre físic, la peça explora els prejudicis racials i els efectes destructius que té en la nostra societat, en les organitzacions i en les nostres ments.

Lanre Malaolu és el coreògraf i codirector artístic de Protocol Dance Company. Protocol combina el teatre físic i les danses urbanes per crear un llenguatge únic de moviment, que té com a objectiu millorar i desafiar la nostra visió sobre el món.

Direcció Lanre Malaolu / Ballarins Lanre Malaolu i Lauryans Godvaisa

GUANYADORA CATEGORIA DE GRUPS

CIA MATRYOSHKI IN JAZZ
Graces
Moscou

La nostra dansa és un viatge al llarg del camí de les sensacions: des del naixement de la respiració a la celebració de ritme. La respiració natural augmenta, paràsits, i en una combinació química amb l’energia interna i la sensació física de sons crea un estat proper a la gravetat. En aquest moment, la terra no existeix – existim en un so.

Vam investigar el desenvolupament del cos en moviment: respiració com a funció bàsica i primer moviment de la vida; cos plàstic, existint fora de la música i inspirat en sofisticades imatges de gràcies ancestrals; moviments de peus, que vénen del ritme musical i altres moviments corporals, que arriben des de l’expressió i les emocions personals. 

Ballarines Alesya Dobysh, Snezhana Ezhkova, Marina Pravkina

MENCIÓ ESPECIAL

JULIEN ROSSIN I AINA LANAS
AURA
Barcelona

AURA està inspirada per la cultura nipona, la seva espiritualitat, la seva ètica, la seva disciplina i el seu concepte sobre “l’espai públic” i “l’espai privat”.

Peça nascuda de la unió artística entre Aina Lanas i Julien Rossin creada durant un viatge al Japó el febrer del 2016. Va ser presentada en un festival de danses urbanes a Tòquio.

Creació i interpretació Julien Rossin i Aina Lanas

MENCIÓ ESPECIAL

LEGACY COMPANY
UNO
Barcelona

La vida és com una carrera de fons, des que neixes la teva vida és una competició i de vegades anem per ella volent aconseguir més, fer més, crear més, viatjar més, conèixer més, aconseguir més i, en canvi, no ens aturem a mirar el que deixem enrere.

Companyia de danses urbanes fundada a Barcelona el 2014. Entre el seu membres hi ha guanyadors del Battle of the Year Spain.

Direcció Mureli Simón i Pablo Mandaras / Ballarins Mureli Simón i Pablo Mandaras / Suport a la creació Marta Rodríguez

___________________________________________________________________________

De 22h a 23:30 h

Post funció amb DJ KAPI, un dels pilars del Hip Hop a Barcelona i Espanya. Ha estat Dj en multitud d’esdeveniments, campionats i concerts i ha compartit escenari i pista de ball amb grans artistes com Mala Rodríguez o Brodas Bros.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2016-2017

17 de desembre

A partir de les 20h

Sala MAC

Gratuït

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x