MAURICE
No me tienes. ¿Quieres tenerme? No me tendrás. No hay forma de que me tengas.
Myrtle mira al suelo.
MAURICE
¿Quieres salir a emborracharte? (Pausa) ¿Quieres drogarte?
Myrtle emite un leve suspiro.
MAURICE
¿Quieres salir con cualquier tipo a las cuatro de la tarde y estar con él? Adelante, es tu problema.
Myrtle alza la cabeza y le mira.
MYRTLE
Qué desastre! Ya estoy implorando de nuevo. ¿Por qué nos peleamos?
MAURICE
Volverías a ser joven, ¿no es eso?
Myrtle se acerca a él.
¿Fins a quin punt les ficcions que hem consumit ens influeixen a l’hora de concebre el món i a nosaltres mateixes? Aquesta és la pregunta motor de Kopfkino, una peça que utilitza el cos com a eina fonamental per endinsar-nos en els espais de marge que es generen quan allò propi de la ficció i allò quotidià es troben.
Presentació personal
Si em pregunten què sóc no tinc una única resposta. Si el que compta és la quantitat d’hores dedicades a quelcom, podríem dir que sóc treballadora de les arts escèniques, actriu, intèrpret. He passat per tot tipus d’escoles i disciplines: des del text i el mètode fins al clown de circ. També m’he endinsat en el món de la dansa i de la coreografia, he treballat com a performer per a d’altres (a mi m’agrada anomenar-me transformer) i he dirigit i creat peces pròpies (VIP; Homenaje a Severiano Naudin, 2013). Fa uns anys que m’interessa molt l’antropologia i això ha influït indubtablement en el meu treball escènic. Currículum? Crec que el més rellevant ha estat treballar amb Xavier Le Roy a Retrospectiva, de Xavier Le Roy l’any 2012, però també amb Arantxa Martínez qui, a parer meu, és una de les millors transformers que he conegut mai. Gustos i influències? No sóc gaire sectària i gaudeixo veient coses que són honestes (amb excepcions, és clar). Darrerament m’ha colpit el treball d’Ivo Dimchev però m’agraden també propostes ben diferents: des de Peter Brook o Jérôme Bel fins a Cris Blanco, Christoph Marthaler, Cuqui Jerez o les She She Pop. La peça programada en aquest festival, Kopfkino, és una idea originàriament meva però no hagués pogut prendre forma sense l’equip femení fantàstic que m’ha rodejat i ha parit la peça col·lectivament: Maria García Vera, Marina Colomina, Mar Medina i la nostra tècnica Maria Barrios. Totes Maries, sí. Hi deu haver alguna cosa mística en tot plegat.
Idea original Mariona Naudin / Creació i interpretació Mariona Naudin, María García Vera, Mar Medina, Marina Colomina / Disseny llums i direcció tècnica Maria Barrios / Amb la col·laboració Laia Cabrera i La Poderosa
Coproducció SÂLMON< Festival, Antic Teatre, OSIC-Departament de Cultura, Festival Escena Poblenou
Temporada: 2016-2017
Dissabte 26 de novembre
18 h
Sala PB
10€
Durada: 50'
blog de l’artista
Web del SALMON FESTIVAL